שלום ד"ר גלעד

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

19/04/2009 | 17:21 | מאת: דן

לאחר תקופה שניסיתי להימנע משימוש בדיבובט החלטתי לנסות שוב. הסיבה שנמענתי היא כי בפעם ה1 שהשתמשתי במשחה, אחרי שהנגעים אומנם עברו, הם חזרו מיד אחרי סיום השימוש באופן מוגבר. מאז השתמשתי רק בדיבנוקס,שברוב המקרים עזר. אומנם כעת,על כמה נגעים הדיבונקס לא השפיע הפעם, ובנוסף אחרי שקראתי פה שאתה ממליץ ומרגיע שאין בעיה עם הדיבובט והוא הוכח כבטוח,החלטתי שוב לנסות את המשחה על נגעים אלו. לכן היני מבקש לדעת: 1.אם אני מורח בלילה,האם יש להימנע מחשיפה לשמש ביום למחרת? 2.יש לי 2 נגעים קצת גדולים מאחורי החלק האחורי של הרגל,משהו כמו 10 ס"מ מעל מיקום הברך (אבל שוב מאחורה). אלה נגעים בקוטר של בערך 1.5 ס"מ. האם בגלל הגודל מסוכן להשתמש? 3. האם בגלל שפעם 1 כמו שהזכרתי זה גרם לי להתפרעות עדיף להימנע משימוש שוב? זה היה לפני שנתיים.

19/04/2009 | 20:49 | מאת: דן

דבר נוסף קטן: רשום בהוראות שאין להשתמש מתחת לבגדים אוטמים או לכסות את האזור לאחר מריחת המשחה. אז איך אני אמור לשים עלי מכנס או חולצה אחרי שאני מורח? זה הורס את האפקט?

19/04/2009 | 22:28 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

מניסיוני ועל בסיס המחקרים שפורסמו דייבובט אכן בטוחה כאשר משתמשים בה לפי ההוראות. מכנס רגיל אינו נחשב אטימה ואין מניעה להתלבש לאחר עיסוי והחדרת המשחה לעור. יש למרוח על הנגעים (והנגעים שאתה מתאר לא נחשבים גדולים) אחת ליום למשך עד חודש או עד העלמות הנגעים ואז לעבור למריחה בתדירות נמוכה/מינימאלית המחזיקה את המצב נקי (לא להפסיק המריחה בצורה חדה). בהצלחה

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה