פסוריאזיס מידע

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

30/03/2007 | 23:40 | מאת: אבשלום

בדף מידע על מחלת הפסוריאזיס המצורף לעמוד זה כתוב: " ידוע שיש קשר ישיר בין תזונה למצב העור. מזונות מסוימים עשויים לגרום לתגובה שלילית על גבי העור. מזונות שאינם מומלצים הם: שומן מן החי, חמוצים, סוכרים, מאכלים חריפים ומלח. " עד כמה ההשפעה של אכילת אוכל חריף יכולה באמת להשפיע על התגברות המחלה ? עוד כתוב: " חשוב להמעיט במזונות העלולים לגרום לתופעות אלרגיות, כמו: מוצרי חלב, בשר אדום, קטניות מסוימות, סוגים של מאכלי ים וכד'. " איזה קטניות , האם אפשר לפרט ? כנ'ל לגבי מאכלי ים תודה

31/03/2007 | 11:04 | מאת: טאוב יונה

לא נמצא מידע אמפירי לקשר בין פסוריאזיס ומזון, הכלל הקובע בד"כ הוא: במידה ואחרי אכילת מזון מסוים מגרד לך סימן שאולי זה קשור לאוכל מסוים. במחלת הפסוריאזיס גורם שמשפיע על חולה אחד לא בהכרח ישפיע גם על אחר. אם אתה אוכל חריף וזמן מסוים אח"כ מגרד לך או אתה חש גלי חום או העור נעשה אדום אז סביר להניח שקיים קשר. אותו כלל חל גם על מוצרי מזון אחרים.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה