בעייה רצינית בזיכרון

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

20/12/2006 | 19:54 | מאת: אביבית

שלום רב, אמי בת 76. סובלת מבעיות לחץ דם והשמנת יתר, כמו כן מדלקת כרונית בעמוד השדרה. היא מטופלת בכדורים לאיזון לחץ הדם,לשמירה על דופק תקין, למפרקים , כדורים נגד דיכאון ועוד. לאחרונה קיבלה זריקה במרפאת כאב (הזריקה מכילה קורטיזון). אמי סובלת גם מבעיות שמיעה, בלבול ואובדן זיכרון. לאחרונה חלה החמרה משמעותית מאוד בנושא הזיכרון. הרופא ערך לה מבחן ומצא שיש ירידה בזיכרון, ונתן לה כדורים שלא עזרו לה כלל. ביומיים האחרונים החלה לשכוח דברים בסיסיים ביותר. עד היום היא נטלה את הכדורים על פי הוראות הרופא, כיום אני חוששת שהיא שוכחת ליטול את התרופות או שהיא נוטלת פעמיים ובשל כך ישנה החמרה בזיכרון. עלי לציין שבזמנו אביה של אמי איבד את הזיכרון כליל, ונפטר מחוסר ידיעה מי הוא והיכן הוא נמצא. אני חוששת שזה יהיה גם גורלה. האם יש לכם דרכים לטפל בבעיה, גם כשהיא במצב כזה. עלי לציין שמזה תקופה ארוכה מצב רוחה ירוד, והיא קצה בחיי הסבל האלה. אני מבקשת תשובה מהירה אביבית

21/12/2006 | 14:58 | מאת: אבישי ימין

שלום אביבית לאימך בת ה 76 בעיות רפואיות רבות שלהבנתי בראשן דיכאון, שיכחה ובעיות ארטריטיות( דלקת פרקים). קשה להגיד שצפי ההחלמה טוב, אך עם זאת ייתכן שיהיה אפשר להייטיב עם הזכרון במידות מסויימות וכמו כן לנסות למנוע החמרה נוספת....דבר לא פחות חשוב. הטיפול ברפואה הסינית במקרה שכזה מטפל בדיכאון ובשיכחה בו זמנית. לדברייך ביומיים האחרונים חלה החמרה נוספת לכן יכול להיות שזהו זמן קריטי וכדי להכות בברזל בעודו חם. אל תהססי לשאול שאלות נוספות בברכה ימין אבישי

מנהל פורום רפואה סינית