דיקור להיפוך עובר

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

19/12/2006 | 10:00 | מאת: מיטל

אני בהריון בשבוע 34 ורציתי לשאול מהם סיכויי ההצלחה של דיקור סיני להיפוך עובר במנח רוחבי . בנוסף שמעתי גם על טיפול במוקסה - האם מומלץ לנסות או שהסיכוי לסיבוכים גדול?

19/12/2006 | 18:28 | מאת: אבישי ימין

שלום מיטל אכן אחוזי ההצלחה של הטיפול בדיקור במצבי עובר הפוך הם יחסית גבוהים והם סובבים סביב ה 80 אחוזים. אחוזי ההצלחה גבוהים יותר כשהעובר במנח רוחבי מאשר במנך אנכי. את אחוזי ההצלחה הגבוהים ביותר ניתן להשיג כשהטיפול נעשה תוך כדי החודש השביעי. מהחודש השמיני והלאה סיכויי ההצלחה פוחתים בהדרגה. קראתי לא מזמן מחקר בנושא. במחקר השתתפו 169 נשים ו138 מהם עברו את הטיפול בהצלחה. מיתוך אותם נשים אחוזי ההצלחה לפי שלב ההריון היה כדיקלמן חודש שביעי 91.6% הצלחה חודש שמיני 79.5% הצלה חודש תשיעי 25 % הצלחה גם הטיפול במוקסה וגם הטיפול בדיקור יעילים להערכתי באותה מידה. בדר"כ נעשה שילוב של שניהם. אל חשש אין כלל סיכויים לסיבוכים. אשמח להיות לעזר ימין אבישי

20/12/2006 | 12:23 | מאת: ירון

לרוב רצוי להנחות את המטופל לגבי נקודות ההיפוך ושיעשה מוקסה פעמיים ביום בבית על הנקודות

מנהל פורום רפואה סינית