שעורות חוזרות בשתי העיניים

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

16/11/2006 | 14:39 | מאת: ריקי

שלום רב, אני סובלת מזה שנה משעורות חוזרות ונשנות אף נאלצתי לעבור ניתוח להסרה של חלק מהן. כעת התחלתי טיפול בדיקור, רפלקסולוגיה ותפריט תזונה שמתייחס בעיקר לתופעת IBS ממנה אני סובלת. ממה שקראתי והבנתי יש קשר בין בעיות עיניים שנובעות מהכבד. אכן, אני משחזרת ומתברר לי שלקחתי תרופה שנחשבת חזקה לפטרת ציפורניים למשך מספר חודשים ולאחר זמן לא רב הופיעה השעורה.... שאלותי - 1) כיצד אני יכולה "לחזק" את הכבד באמצעות תזונה עפ"י הרפואה הסינית וכן האם יש אפשרות לטיפול חיצוני שניתן לעשות? 2) שאלה נוספת - האם ייתכן שלאחר אחד הטיפולים דווקא היתה החמרה משמעותיית בשתי העיניים? האם זה עניין של מיומנות מקצועית או משהו אחר? בברכה והמון תודה מראש, ריקי

17/11/2006 | 11:44 | מאת: אבישי ימין

שלום ריקי הדבר האחרון שאני רוצה לעשות זה להתערב בטיפול של המטפל שלך, אבל רק שתדעי שגם IBS גם בעיות בציפורנים וגם שעורה נובעים לפי הרפואה הסינית מחסור איזון מסוים בכבד, אך לאו דווקא שאותה התרופה לפטרת היא זו שהתחילה את התהליך, חזקה כמה שתיהיה. אפשר פשוט להסתקל בתופעות הלוואי שעל אריזת התרופה..... אין טיפול חיצוני לשעורה.... ולגבי תזונה, אני חושב שעדיף להשאיר את זה למטפל שלך שעובד איתך גם עם תזונה להבנתי. לגבי ההחמרה.... לרפואה הסינית ישנם שני תחומים עיקרים. האחד צמחי מרפא והשני דיקור. מרשם צמחי מרפא שלא נכתב קשורה יכול לגרום החמרה, אבל להבנתי לא מטפלים בך בצמחים. אופן העבודה של הדיקור הוא כזה שאו שהוא משפר או שהוא לא עוזר(במקרה והטיפול שגוי) אבל הוא לא מחמיר את המצב. אני תמיד אומר למטופלים שלי שאם לאחר 5 טיפולים אין שינוי מסויים, לאו דווקא מרובה...כדיי להפסיק. בברכה ימין אבישי

17/11/2006 | 16:57 | מאת: רעקע

אבישי תוד לך,

מנהל פורום רפואה סינית