נשירת שיער

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

06/11/2006 | 21:01 | מאת: מבקשת תשובה

שלום רב, בשנה שעברה חוויתי מתח נפשי רב ופתאום גיליתי שהשער שלי נשר בצורה דרסטית. אני מסתכלת על תמונה מלפני 4-5 חודשים ופשוט נדהמת. אבי בעל קרחת ודודתי בעלת שער דליל. כך גם הייתה סבתי ז"ל. ניגשתי לחנות טבע וקניתי תוסף מזון שמליצו לי עליו בשם אמריטה. מכיל כובע נזיר, סירפד, קורנית, חילבה, מרווה, רוזמרין, לואיזה,בוראג' וזנגביל. לא מצויינים המינרלים והויטמינים שיש בתוסף זה. שאלתי אם זה באמת יכול לעזור לי ואם יכול להיות שיש קשר בין התוסף לבין העובדה שהמחזור שלי נפסק אחרי יומיים?(לא הריון) בתודה על תשובתך.

07/11/2006 | 14:26 | מאת: אבישי ימין

שלום מכיוון שאני לא מכיר את התוסף אני לא יכול להתיחס אליו. אני גם לא יכול להגיד לגבי המחזור. מה שאני כן יכול להגיד זה שהקרחה לרב מקושרת ברפואה הסינית עם חוסרים ברמות הדם. כשישנו חוסר ברמות הדם אין הזנה נאותה לשורשי השיער מה שגורם לנשירה. חוסר ברמות הדם כמובן יכול לגרום למחזור קצר. במקרה ואת לא אוכלת שלוש ארוחות מזינות ביום אני מציע לך להסדיר זאת. ישנם טיפולים ברפואה הסינית למצבי הקרחה אבל בהחלט הייתי גם מנסה את התוסף. בברכה ימין אבישי

מנהל פורום רפואה סינית