מתן פורמולות צמחים סיניות לתינוק

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

05/10/2016 | 20:57 | מאת: בוריס_ל

שלום רב, יש לנו תינוק בן שנה ו-4 חודשים שסובל לעתים קרובות מאוד מנזלת, גודש באף ושיעול מלווה בליחה המצריכים מאיתנו טיפול באינהלציה ותרסיס לאף. לאחרונה, ברפואה משלימה של כללית, המטפלת בדיקור סיני המליצה לנו באופן כללי על פורמולות צמחים סיניות בתמצית מרוכזת (של ברא) להתמודדות עם גודש באף. רציתי להתייעץ האם בטוח לתת לתינוק בגיל כזה את הפורמולות הללו ואיך למעשה עלינו להתאים לו את המינון הנכון? שאלה נוספת, עד כמה מהר ניתן להיווכח האם הפרמולות מסייעות לבעיה או לא? תודה, בוריס

בוריס שלום, הפורמולה מכילה אלכוהול וזהו הדבר היחיד שהינו בעייתי. לכן, ממליץ לקחת את המינון הרצוי ולנדף את האלכוהול שבתוכו וכך לא אמורה להיות שום בעיה עם צריכתו. לגבי המינון הרצוי, יש להיוועץ עם המטפלת מכיוון שהרבה פעמים הוא משתנה בהתאם לאסטרטגיה הטיפולית. ככלל נותנים 1 גרם או מל ליום לכל 10 קג משקל. בהצלחה רונן רוזנבלט ניר

מנהל פורום רפואה סינית