שלום רב

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

03/03/2014 | 16:12 | מאת: חל

שלום, אייך הרפואה הסינית יכולה לעזור לבעיות של בטן נפוחה, קשיי עיכול, אנרגית צ'י טחול וכליות חלשה.... אני מניחה שהכבדות והעיפות שאני חשה נובעים כתוצאה מאנרגיה נמוכה זו בכליות ובטחול (ככה לפחות קראתי), אני גם יודעת aהאכילה שלי לא ממש תקינה כי אני אוכלת הרבה סיבים מירקות ובבת אחת רק בערב וכל היום כמעט ולא אוכלת כלום. ככה שלמרות שאני צורכת הרבה סיבים עדין חשה בכבדות ובעיפות. כל בוקר יש לי יציאה אבל היא לוקחת מעט זמן ולא ממש יוצאת חלק למרות שעם כמות הירקות שאני אוכלת הייתי מצפה ליציאה קלה יותר. וגם אחרי היציאה הבטן עדין מעט נפוחה ויש הרגשה של כבדות, מן הרגשה שכאילו יש לי אבן בבטן. אני מעונינת לטפל בבעיה הזאת אבל מה עלי לאכול לבינתיים ועל מה להקפיד באכילה שלי לבינתים עד שאקבל טיפול לפי הרפואה הסינית? אשמח לקבל טיפים לבינתיים בנוגע לאכילה כדי להתמודד כעת עם בעית חוסר הנוחות הזאת. אם תוכל להפנות אותי למקור מידע ממנו אקרא ואשכיל זה גם טוב ויהיה מעולה. תודה רבה מראש

שלום, במקרים של חולשה של מערכת העיכול, יש לנסות ולצרוך כמה שיותר אוכל מבושל וחם אשר עיכולו קל יותר למערכת העיכול שלנו ולהפחית במזונות קרים ולא מבושלים (כגון ירקות חיים). מעבר לכך ניתן לחזק המערכת על ידי דיקור וצמחי מרפא בהתאם למצב המטופל. בברכה, רונן רוזנבלט-ניר

מנהל פורום רפואה סינית