שאלה על הבסיס היותר פסיכופיסיולוגי של הגישה

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

23/10/2013 | 21:02 | מאת: אקי

האם על פי הגישה הסינית יש משמעות לעודף וחוסר ביסודות אצל אדם על זולתו? או שזו מערכת סגורה? היתכן שעודף אש או חוסר אחר משפעים על אדם אחר שבמגע עם השני? אני לצערי לא ממש מבין רפואה סינית אבל ניסיתי להבין תופעה מוזרה אדם שאני עובד בצוות איתו לסרוגין במסגרת פרויקט המפגשים לא יומיומיים. הוא סובל מכל הסימנים שלאחר שמשהי הפנת אותי לעיין בגישה הסינית התבהרו. זיעה במשך היום חוסר שינה בקמור עודף אש. הדבר הזה באלאחר שבמפגשים איתו הופיעו אצלי סימנים שמעולם לא הרגשתי. כל סימני עודף אש. אחרי מספר ימים זה נעלם ושוב חוזר מיד לאחר מפגש עמו. האם זה דבר אפשרי. אני מרגיש גירוד בעור. חום פנימי כווץ שרירי גב תחתון ובטן דבר שבכלל לא דומה לפעילות גופנית. בחילות קוצר נשימה לא כמו בדפעת אל מסרעפת והבטן. התחושה היא שאני מוקץ בחום ואש. זה לא מצחיק. אין לי מושג מזה אבל ההסבר הסיני היחיד שהסביר משהו קרוב. אודה להתיחסות

אקי שלום, לא הצלחתי להבין את שאלתך. נסה להסביר שוב. בברכה, רונן רוזנבלט ניר

מנהל פורום רפואה סינית