מאכלים קרים וחמים

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

15/12/2012 | 18:23 | מאת: גל

רונן שלום, נתקלתי באינטרנט במאמר שלפיו הרפואה הסינית לא ממליצה לאכול מאכלים "קרים" לפחות לא הרבה כאלו ופחות עוד יותר בחורף. רציתי לשאול: האם אפשר לאכול מאכל קר ע"י כך שמוסיפים לו מאכל חם ואז הטמפ' הכללית מאוזנת? למשל אני אוהב לשתות מיצים (גם בחורף). והבנתי שהם נחשבים קרים. האם אני יכול להוסיף להם משהו מחמם ואז זה יהיה בסדר? ( איזה תבלין למשל? קינמון אולי?!) תודה רבה וחורף נעים, גל

גל שלום, בהחלט ניתן לסתור את הקרירות האנרגתית של המאכל או משקה על ידי הוספת חומרים בעלי אנרגיה מחממת, כמו לדוגמא הקינמון שהזכרת, או גינגר. בברכה, רונן רוזנבלט-ניר

מנהל פורום רפואה סינית