מהן דרכי טיפול להפרעת חרדה

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

08/07/2012 | 10:50 | מאת: oly

שלום, אני בת 29, יש לי נטייה להיכנס למתח וללחץ כאשר דברים אינם מסתדרים כפי שציפיתי בייחוד כאשר אני מנסה ליצור זוגיות יציבה. וכאשר יש אותות שזה לא מצליח אז הדבר מעורר אצלי רגישות ופגיעות יתר עד ככדי כך שהצד השני מתקשה להכיל זאת. ניסיתי לטפל באמצעות טיפול CBT. שעזר לי לתקופה קצרה אך המתח אינו פוסק בייחוד כאשר אני נמצאת בזוגיות שאינה ברורה לי על התחלה. אני מודעת שלכל דבר יש את הזמן שלו אך זה מלחיץ אותי וחוסר ודאות לגבי ההמשך פשוט מונע ממני להשתחרר ולהינות מהקשר. לכן הקשרים שלי הם קצרים. במידה והם יותר ארוכים אז אני במתח פנימי כל הזמן. או בהתלבטות קשה. יש לציין שאני סובלת מטריכוטילומניה. מהן דרכי הטיפול ברפואה המשלימה?

שלום רב, לרפואה הסינית יש הרבה להציע בתחום החרדה והלחץ. עם זאת, לדעתי, הטיפול חייב להיות משולב בטיפול התנהגותי. השילוב של שתח הטכניקות יחד, להערכתי, יוכל לסייע לך רבות. הטיפול ברפואה סינית במקרה שלך יהיה באמצעות דיקור אם כי, ייתכן והמטפל אשר יאבחן יותר בפירוט, יחליט להשתמש בכלים נוספים כגון נטילת פורמולה צמחית או שינוי אוח חיים. בהצלחה, רונן רוזנבלט-ניר

09/07/2012 | 10:55 | מאת: oly

מנהל פורום רפואה סינית