נפיחות בבבטן

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

28/02/2012 | 20:47 | מאת: מאי

שלום, שמתי לב לתופעה שקוראת לי לאחרונה והיא תחושת נפיחות בבטן והבטן מתנפחת מאוד. שמתי לב שזה קורה לי אחרי שאני שותה חלב. למשל לפני שעה אכלתי ארוחת ערב שכללה 100 גרם גבינת ריקוטה, גביע וחצי של הלבן "גיל" ושתיתי כוס גדולה של נס על בסיס מים עם מעט חלב. אחרי שגמרתי עם הנס הרגשתי בטן נפוחה מאוד. הארוחה לא כללה שום ירק או סיבים או לחם רק מה שצינתי וקודם לארוחה הבטן היתה שטוחה לגמרי וגם ככה לא אכלתי הרבה במהלך היום כך שזה לא שהיא נפוחה כי אכלתי הרבה למרות שזאת ההרגשה כאילו אכלתי סלט גדול והבטן נפוחה. שאלתי היא: 1- האם תופעה זו מתפריט זה שציינתי יכול להעיד על רגישות ללקטוז? 2- האם יש בדיקה שאוכל לבצע לראות אם אני רגישה ללקטוז ואם כן אז ממי מבקשים? 3- האם יש מוצרי חלב ללא לקטוז? כי חוץ מחלב דל לקטוז שיש בסופר לא מצאתי מוצרי חלב ללא לקטוז. 4- האם מוצרי גבינה מסויה גם מכילים לקזוט? 5- אולי אני רגישה לגלוטן? איך אוכל לבדוק זאת? 6- מה אוכל לעשות כדי להקל על תחושת הנפיחות? 7 - אילו מוצרי מזון מקילים על נפיחות או מונעים נפיחות בבטן? ובכלל אייך הרפואה הסינית יכולה לעזור בתופעה זו? מה היא מציעה לאכול? תודה רבה

מאי שלום, התופעות שציינת בהחלט עשויות להעיד על רגישות ללקטוז. את בדיקות הרגישות ניתן לבקש מהרופא המטפל. עד כמה שידוע לי, לא קיימים מוצרי חלב ללא לקטוז בכלל אלא רק כאלה זכמות הלקטוז בהם הוקטנה. מוצרי סויה אינם מכילים לקטוז. הרפואה הסינית עשויה לסייע לך, לאחר איבחון מעמיק של מטפל מוסמך המומחה בטיפול בדיקור וצמחי מרפא, על ידי המלצות לשינוי אורח חיים (תזונה, פעילות גופנית וכו), טיפולי דיקור ונטילת צמחי מרפא. בברכה, רונן רוזנבלט-ניר

מנהל פורום רפואה סינית