דיקור

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

09/10/2010 | 16:29 | מאת: שרית

האם כשמגיעים לדיקור צריך לבוא עם בעיה ספציפית או שבטיפול נוגעים בכמה בעיות במקביל? למשל: אני רוצה לעבוד על כאבי כתף שיש לי אך הבעיה המרכזית שלי הנה אי פריון. האם הטיפול יתמקד בכל הבעיות או בבעיה אחת ספציפית? תודה

שרית שלום, ככלל, הרפואה הסינית מסתכלת על כל הבעיות בגוף באופן אינטגרטיבי והטפול הוא באותו אי איזון שמאובחן על ידי המטפל. ניתן לטפל בכאב בכתף ובאי פריון בו זמנית (גם אם אין קשר ישיר ביניהם). בברכה, רונן רוזנבלט רונן רוזנבלט

20/10/2010 | 17:31 | מאת: יוסף ררחמים

שרית שלום אני נוהג לבצע איבחון מסודר של כל הבעיות וסימפטומים ע"י שאלון מובנה ומסודר . לאחר שלב זה אני מזהה את הקונסטיטוצה(מבנה) המרכזית ודרכה אני מטפל בכל הבעיות . במקרה שלך אנרגיית קור מאוחדת בגוף . הדיקור יהיה יעיל אבל האפקטיביות תעלה באם נשלב גם טיפול בחימום , שיחרור ממתח ייתכן אף שילוב של טי צ'י וייעוץ תזונתי. אשמח לסייע לך , בברכת כל טוב , יוסף רחמים מטפל רב תחומי בכיר

מנהל פורום רפואה סינית