תזונה ודיאטה

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

01/11/2006 | 00:09 | מאת: אסתר

שלום! אני לא יודעת אם זה המקום הנכון לשאול, אבל עליתי יותר מ-20 ק"ג במהלך שלושת השנים האחרונות. כל כמה חודשים אני מתחילה דיאטה והליכות, מצליחה להוריד איזה 4 קג ומפסיקה. יש לך רעיון- אולי איזה תוספים או ויטמינים או כל דבר אחר שיעזור? תודה

01/11/2006 | 12:19 | מאת: אבישי ימין

שלום אסתר שינוי תכוף במשקל היא בעיה רפואית ככול בעיה אחרת, וככול בעיה רפואית אחרת היא לא תיפטר ע"י תוסף מזון כזה או אחר בלבד. ישנם דרכים רבות להוריד במשקל כשרב הדרכים פשוט מורידות במשקל אך לא מטפלות בשורש הבעיה שגרמה לבן אדם להיות שמן מלכתחילה ואז מה שקורה זה חזרה למשקל העודף לאחר תקופה מסויימת. הטיפול ברפואה הסינית מנסה לא רק להוריד במשקל אלה גם לטפל בגורמים שגרמו לעליה מלכתחילה וכך למנוע עליה חוזרת בעתיד. זהו טיפול ארוך אם הרבה מאמץ מצד המטופל שכן על המטופל לשמור על דיאטה בריאה מסויימת לאורך זמן ארוך. בנוסף נעשה שימוש באמצעים הרגילים של הרפואה הסינית שזה דיקור סיני ולעיתים גם צמחי מרפא. בברכה ימין אבישי

מנהל פורום רפואה סינית