בלוטת תריס בהריון ויוטירקס

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

31/12/2019 | 12:00 | מאת: מרי

שלום, לאחרונה ביצעתי בדיקות דם כחלק מהבדיקות הריון. יצאו לי הנתונים הבאים: Tsh: 3.70 T3: 4.3 T4: 14.2 חצי שנה לפני ההריון היה tsh: 2.35 הערכים כולם נראים בנורמה. ועדיין רשמו לי יוטירקס 50 חצי כדור. קראתי עליו ועל תופעות הלוואי ועל זה שזה גורם לבלוטה להתנוון ולתלות בו. האם בערכים אלה באמת צריך ליטול את הכדור? האם יהיה עליי לקחת אותו כל החיים גם לאחר ההריון? האם יש אופציה אחרת לטיפול? האם דעתו של רופא נשים מספיקה פה או שכדאי להתחיעץ עם מומחה? תודה.

מרי שלום, בהחלט הייתי מתייעץ עם אנדוקרינולוג טרם נטילת התרופה. ייתכן גם שהרפואה הסינית תוכל לסייע לך להשבת הערכים התקינים. בהצלחה! רונן רוזנבלט-ניר

מנהל פורום רפואה סינית