דיקור באזורים מסוימים בגוף

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

23/12/2019 | 11:13 | מאת: אנונימית

באילו בעיות בריאות יש צורך בדיקור במפשעה, בישבן, בכתף, בגב, בשדיים או בחזה ובירך הפנימית? האם יש צורך להסיר שיער בשביל הדיקור?

שלום, בחירת האזור שבו נדקור קשור לאסטרטגיית המטפל ולווא דווקא לבעיה ספציפית כזו או אחרת. אני אישית לא דוקר באזור רגישים אבל מכיר מטפלים אחרים שכן. אין צורך להוריד שיער. בברכה, רונן רוזנבלט ניר

24/12/2019 | 10:57 | מאת: אנונימית

ובמה תלויה אסטרטגיית המטפל? כי בדרך כלל המטפל מעביר את ההחלטה לידי המטופל האם להסכים או לא לדקירה באזורים רגישים

אסטרטגיית המטופל תלויה באיך הוא חושב או רוצה או יכול לטפל בבעיה שלך. בוא בהחלט יכול לשאול אותך לדעתך לגבי האם זה מפריע לך שידקור בנושא אבל לא חובה, הרי בסופו של דבר, הוא המטפל ואת ניגיגשת אליו לטיפול.

24/12/2019 | 12:43 | מאת: אנונימית

נכון, אבל אם יש לי בעית בריאות שמצריכה דיקור באזור רגיש או שאני חוששת לספר על כל בעיות הבריאות שלי, זה יגרום לי לחוש אשמה כמטופלת. מה ששאלתי היה באופן כללי- האם ישנם מטפלים כלשהם בארץ שדוקרים במקומות רגישים?

אני חושב שעניתי לשאלה הזו בתשובתי הראשונה

24/12/2019 | 12:55 | מאת: אנונימית

סליחה אם חזרתי על עצמי, אני אנסה להיות יותר ספציפית. אם אני לצורך העניין מרגישה כאבים בשד או באיבר המין, זה אומר שצריך לדקור שם?

זה תלוי במטפל, בידע ובנסיון שלו. אני אישית לא דוקר לרוב באזור הכואב, עם זאת, ישנם מטפלים שכן דוקרים. אין תשובה חד משמעית.

24/12/2019 | 13:00 | מאת: אנונימית

שאלתי מטפלים אחרים היכן דוקרים ובעיקר באזורים רגישים והם נמנעים מתשובה

שמח שהצלחתי לענות לשאלותיך! בריאות שלמה

24/12/2019 | 13:08 | מאת: אנונימית

תודה, וסליחה שוב אבל לא הבנתי. איך אפשר דרך התלונות והתסמינים שלי (או אבחון עצמי) לדעת היכן יש צורך לדקור? אפשר לדעת את זה בלי להפגש קודם עם המטפל או שיש צורך בבדיקה גופנית של רפלקסים, למשל?

לא ניתן לדעת מראש היכן המטפל יחליט לדקור, בטח ובטח לא לפי אבחון עצמי.

24/12/2019 | 13:26 | מאת: אנונימית

אפשר לדעת רק בבדיקת רפלקס?

רק לאחר בדיקה וקביעת האבחנה של המטפל ולפי שיטות הטיפול שלו

24/12/2019 | 13:30 | מאת: אנונימיות

אז מה כוללת הבדיקה?

בדיקה רפואית ותשאול של המטפל

24/12/2019 | 13:59 | מאת: אנונימית

מה כוללת הבדיקה הגופנית?

הבדיקה הגופנית משתנה בהתאם לבעיה הרפואית. מוזמנת לגשת ללמוד רפואה סינית ולהעשיר את הידע שלך בסוגי הבדיקות, האבחנות וסטגי הטיפול האפשריים.

24/12/2019 | 14:07 | מאת: אנונימית

אתה יכול בבקשה לתת לי דוגמא לבדיקה?

מנהל פורום רפואה סינית