מה יש לרפואה הסינית להציע בתכלס חוץ מאשר הרגשה טובה לנפש ?

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

14/01/2019 | 21:06 | מאת: מבולבל מאוד מהכל כבר

מעניין אותי מספר דברים ההיגיון הבריא בתכלס אומר לנו שורה תחתונה שאם שברת את היד צריך לקבע אותה על מנת שהעצם תתאחה שוב, ככה שבסופו של דבר הרפואה הקונבנציונלית על פניו זה נראה שהיא הרפואה האמיתית. לא שאני מזלזל בטיפולים אחרים. אבל בדיוק כמו ההומופאתיה והנטורפתיה, מעולם לא ניתקלתי במקרי קיצון שהרפואות הללו כולל הרפואה הסינית הביאו מזור לאותו מטופל. זה מאוד מבלבל כל הנושא הזה כי הגוף שלנו הוא חזק והוא נוטה להתרפא מעצמו, אבל לפעמים צריך לעזור לו. מה שמבלבל הוא המאמרים לדוגמא שמראים על מחקרים שלקחו קבוצות של אנשים שלא עשו דיקור ולקחו קבוצות של כאלה שעשו וראו את ההבדלים, אם זה לדוגמא מבחינת ראייה. אבל אין בזה היגיון אדם שהרשתית שלו מצולקת או עם כיב כלשהו, רק טיפול פולשני יביא ריפוי. מעולם לא ניתקלתי ברפואה שמעלימה צלקות, או מחדשת את כל שכבות קרנית העין, לא האפיתל - כי האפיתל ממילא מחדש את עצמו. בסופו של דבר לאן שאני חותר זה שעם כל הרצון להמנע מניתוחים, ותרופות כימיות אין קסמים ואני חושב שהכל עניין פסיכולוגי, כשנותנים לאדם הרגשה טובה אז הוא חושב שהמצב שלו השתפר. זה הכל "בראש" אבל רק מבחינת ההרגשה ולא מבחינת הבעיה. בגלל זה תמיד כל המטפלים ברפואה הסינית לא מספקים מענה מושלם לאף אחד ! מצטער וגם אם הפוסט הזה מבלבל אני חושב שצריך לתת תשובות אמיתיות לאנשים ! לא מזלזל ולא ניסיתי מעולם אבל לצערי הרב בשביל להשאר בריא ושלם היום זה נטו מזל, המצב הנפשי שלנו בבחירה שלנו אם היינו יודעים מה קורה לנו בריאות לא היינו מעשנים אם היינו יודעים מה האוכל שאנחנו אוכלים עושה לנו בקושי היינו אוכלים אם היינו יודעים איזה נזק האור המלאכותי עושה לנו היינו זורקים את הפלאפונים ואת המסכים ואת הנורות עם ה"אור כחול" לפח אם היינו יודעים איזה נזק נגרם לנו לשמיעה במהלך השנים מחשיפה לרעש, אין מה לעשות - לסיבי השיער שאחראים על השמיעה אין יכולת להתחדש, אז מה היינו הולכים עם אטמים כל החיים ?! אז כל זה מוביל אותנו למצב של "אל תחייה ואל תהנה מכלום" עכשיו למה אני גם אומר את זה? כי רופאים, חוקרים ומדענים טוענים שכשאדם מאושר ושמח והנפש שלו מלאה באושר גופו יירפא לבד. ובשביל שהנפש שלנו תהיה שמחה אנחנו צריכים להנות מהחיים ולא לפחד מהם, אבל "ההנאה" הזאת עולה לנו ביוקר. כי אני אישית איבדתי חלק מהשמיעה איבדתי חלק מהראייה בטוח שקיימים בי עוד פגמים בגוף כמו צלקות, תופעות מוזרות כמו טינטון, פלוטרס ועוד.. ואני בטוח שעוד המון המון אנשים חיים עם זה לצערם. בקיצור מה יש באמת לרפואה הסינית להציע כפיתרון מוחץ ומוחלט חוץ מאשר הרגשה טובה לנפש ?! שהיא זאת שכביכול מקלה לנו על הסימפטומים ?!

שלום לך מבולבל, הודעה ארוכה כתבת ובסופה, שאלה סופית קצרה ומאוד לא ברורה. מה אתה שואל למעשה? רונן רוזנבלט-ניר

17/01/2019 | 19:21 | מאת: מבולבל מאוד מהכל כבר

האם לרפואה הסינית יש באמת יכולות ריפוי אמיתיות לכלל הבעיות ?!

מנהל פורום רפואה סינית