קנדידה במערכת העיכול?

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

05/12/2017 | 19:15 | מאת: שירי

שלום, האם יש כזה דבר קנדידה במערכת העיכול? האם יש בדיקה לזה? ובמידה ויש דבר כזה האם זה יכול לגרום לתחושת לחץ קבועה בשלפוחית השתן?

שירי שלום, תופעת הקנדידה מוכרת גם לרפואה המשלימה וגם לרפואה המערבית. יתכנו הבדלים בדרכי האיבחון שלה מבין 2 השיטות. קיימת בדיקת צואה לבדיקת קנדידה אותה ניתן לבקש מהרופא המטפל. לרוב היא תצא חיובית ברמה גבוהה של קנדידה בגוף. עם זאת, ברפואה המשלימה מאובחנת הקנדידה באמצעות סימפטומים מאפיינים ולא פעם יקבע כי החולה סובל ממנה למרות שבדיקת הצואה יצאה שלילית. אני אישית לא מכיר קשר בין תופעת הקנדידה ללחץ בשלפוחית השתן. בברכה, רונן רוזנבלט-ניר

מנהל פורום רפואה סינית