תופעות לוואי מדיקור סיני

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

28/08/2017 | 11:37 | מאת: מישהו

שלום רונן, אני בן 32, מטופל מעל עשור בציפרלקס בשל דיכאון והתקפי פאניקה (כיום מאוזן). מזה שנים רבות אני סובל מהפרעה בזקפה כתופעת לוואי מהטיפול ושום דבר שניסיתי לעשות בנידון לא עזר. לפני כחודש עברתי סדרת טיפולים בדיקור סיני במחשבה שאולי משם תבוא הישועה, אך לא רק שזה לא עזר, גם פונקציות שהיו שמורים וטובים כמו חשק מיני, הנאה, גירוי ויכולת הגעה לאורגזמה נפגעו וכמעט נעלמו לחלוטין. גם PRE CUM שהיה לי בתגובה לגירויים מיניים הפסיק להופיע, גם מול גירויים מיניים מפורשים כמו פורנו אני כמעט ולא מתלהב. האם את מכירה מקרים כאלה? האם צפוי לחלוף? לאחר כמה זמן? תודה

שלום רב, באופן עקרוני דיקור סיני לא גורם לתופעות לוואי. בנושאים אורטופדיים ייתכנו פה ושם החמרות במצב קיים, בד״כ מדובר בכאב אותו אנו מכנים ״החמרה לצורך הטבה״, שכן, מיד לאחר ההחמרה, מגיעה הטבה. מצב זה מוכר היטב גם מפזיוטרפיה או מסאג או כל מניפולציה שעושים לאזור ״פגוע״. עם זאת, מתוך נסיון קליני של שנים אני חייב להודות שמה שכתבת נשמע לי מוזר. מעולם לא ניתקלתי במצב שכזה שהדיקור גרם להחמרה גדולה יותר במצב שבשבילו חיפשת מזור. בטח ובטח ירידה בליבידו או ירידה בגירוי מיני. נסה לחשוב על דברים נוספים שהתווספו לאחרונה בחייך שעשויים היו להביא לירידה אותה אתה מתאר. דרך אגב, כמה טיפולים עשית? האם טופלת בצמחים? האם המטפל שותף לתחושותיך? בברכה, רונן רוזנבלט-ניר

מנהל פורום רפואה סינית