ארוחת בוקר -תזונה לטיפול בטחול

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

08/01/2017 | 18:29 | מאת: שולי

מבקשת לדעת איזה דייסה אפשר להכין בבוקר (חוץ משיבולת שועל, אצלי גורם לנפיחות ), ואיך מכינים. חשוב לציין שאני רוצה להתמקד בתזונה לטיפול בטחול

שולי שלום, דייסת אורז יכולה להיות אופציה נהדרת לארוחת בוקר טעימה ומזינה וגם המחזקת את הטחול. מרכיבים: חצי כוס אורז כוס חלב אורז או שקדים כוס מים דבש קינמון 1 כפית שטוחה של מלח שוטפים את האורז ומבשלים עם החלב, המים והמלח על להבה גבוהה עד לרתיחה , מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות נוספות. בזמן הבישול בודקים את הסמיכות, אם יש צורך בדילול, מוסיפים חלב ו/או מים. ניתן לטחון את האורז המבושל במעבד מזון עד לקבלת מרקם דייסתי חלק. מוזגים לקערית, מערבבים עם דבש וזורים מעט קימנון מלמעלה. בתאבון!

11/01/2017 | 16:58 | מאת: שולי

ראשית תודה על התשובה - עדיין עם אותה שאלה, אני מאוד אוהבת סולת, האם דייסת סולת גם יכולה להיות תחליף

האמת היא שמעולם לא ניסיתי. שווה לנסות! :) אשמח לשמוע איך יצא. בהצלחה!

מנהל פורום רפואה סינית