שאלה לעורך הדין הנכבד

דיון מתוך פורום  פונדקאות

06/10/2012 | 11:36 | מאת: שרון

אנחנו זוג שבודק אפשרות לפונדקאות בחו"ל עם העוברים שלנו מישראל. האם זה נכון שבמסלול שלכם בגאורגיה אני אוכל לקבל "צו הורות"לאחר לידת התינוק ללא הליך נוסף? וללא הליך של אימוץ בתוך המשפחה? אנא חזור אלי בנושא כי נקודה זו יכולה להכריע את כף עבורנו אם לפנות לגאורגיה או למקום אחק.תודה שרון

06/10/2012 | 12:51 | מאת: עו"ד רובין מאיר

שרון שלום, ראשית שיהא לכם בהצלחה בכל אשר תפנו. לשאלתך, אמהות בעלות הגנטיקה המבצעות הליכי פונדקאות בחול יוכלו לקבל צו הורות חול לאחר עמידה בדרישות של היועמש. לגבי אמהות שצריכות תרומת ביצית-היועמש עדיין מבקש הליך אימוץ מזורז בתוך המשפחה. אני לא מוותר גם בסוגיה זו וכפי שהצלחנו לקבל צו הורות חול לבעלות הגנטיקה. אני מאמין שנקבל גם צו הורות חול למי שמקבלת תרומת ביצית. וזאת ממגוון רחב של נימוקים משפטיים שקיימים כבר היום בדין הישראלי. אנחנו לא צריכים להמציא הלכות חדשות. אבל אנחנו צריכים את הסבלנות הנדרשת. אני מאמין שגם סוגיה זו תפתר בחודשים הקרובים. שיהא בהצלחה.

09/10/2012 | 10:29 | מאת: שירה

עו"ד רובין שלום אשמח לדעת האם שונה החוק וניתן לקבל צוו הורות ללא קשר ולעדת הפונדקאות בארץ? האם כן תוכל בבקשה להסביר האם מדובר בצוו הורות אשר נרשם בפנקס דומה לפנקס אימוצים (כמו בפונדקאות בישראל) או שהילדים נרשמים במשרד הפנים ללא שוני מילדים אחרים (זה חשוב לנו מבחינת יהדות)?

מנהל פורום פונדקאות