ילדה בת 5- איבחון ?

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

20/08/2007 | 22:46 | מאת: אמא מוטרדת

ערב טוב, ביתי בת 5. ילדה ערנית,נבונה,בעלת שמחת חיים, יצירתית וחברותית. בגיל צעיר יותר (בערך בגיל שנתיים -שלוש), בעת שעת ריכוז בגן התקשתה לשבת למשך יותר ממספר דקות בודדות ולהקשיב לסיפור. הגננת שלה דאז טענה שלדעתה יש לילדה בעית קשב וריכוז ושכדאי שאקח אותה לאיבחון. לי נראה די טבעי שילדה בגיל זה תתעניין יותר במשחקים מאשר להקשבה של סיפור. גם כשהייתי לוקחת אותה למופע כלשהו התקשתה לשבת מעבר לרבע שעה. יש לציין שבעת שהתיישבה לצייר או לעשות יצירה כלשהי יכלה לשבת לפרק זמן ארוך יחסית. היום, היא בהחלט יושבת בהצגות (שמעניינות אותה כמובן) גם אם הן אורכות כשעתיים ויותר, מקשיבה ומרותקת לסיפורים אשר אני מקריאה לה , אביה או אף הגננות בגן (דבר שלא היה קודם לכן "בצעירותה" :-) ). שמתי לב כי בעת צפיה בטלויזיה בתוכנית אשר מרתקת אותה, או בשעת ציור או יצירה היא אינה שומעת אותי כשאני קוראת לה (ולא כי לא מתייחסת אלא היא באמת לא שומעת אותי, אגב, בדיקות השמיעה שלה תקינות), עלי ממש להרים את קולי ע"מ שתתיחס ותגיב, כלומר יש לה כושר ריכוז גבוה , לא ?? יש לציין, כי עיסוק אשר אינו מושך או מעניין אותה ואשר אין לה עיניין בו היא פשוט קמה והולכת ומחפשת עיסוק אחר. דבר נוסף שמענין אותי הוא פרק הזמן אותו היא יושבת בזמן צביעת לוח גבס. לדוגמא, בקניונים, היא יושבת כ-10 דקות צובעת ומסיימת , בעוד ששמתי לב כי ילדים אחרים יכולים לצבוע את אותה דמות גבס במשך פרק זמן ארוך יותר, האם זה מצביע על בעיה כלשהי ? לסיום. האם לאור כל העובדות שציינתי היית ממליץ כי אקח אותה לאיבחון ? הרי היא בעוד שנה עולה לכיתה א' ומטרידה אותי המחשבה כי עצם הישיבה בכיתה תשעמם אותה ופשוט היא תתחיל להפריע בכיתה. (ניסיתי ללמד אותה את האותיות אך זה לא מענין אותה) תודה וסליחה על אורך המכתב

20/08/2007 | 22:53 | מאת: אמא מוטרדת

אשמח באם תוכל להמליץ לי על מכון כלשהו אשר מתמחה באיבחונים. אני גרה באיזור המרכז.

שלום רב, אנא אל תהיי מוטרדת. הילדה צעירה, ובגיל הנוכחי ניתן לשפר הרבה. כיתבי לי בבקשה מה הכתובת שלכם (דואר אלקטרוני), כדי שאוכל להעביר אליכם שמות של מכונים מומלצים במרכז הארץ. בברכה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה