קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

30/06/2007 | 18:15 | מאת: אמא מוטרדת

שלום. אני אמא לילדים בכיתות א', ב'. בית הספר לוחץ עליי לערוך לילדים איבחונים לגילוי בעיות קשב וריכוז. חשוב לציין שמבחינתם הילדים שלי סובלים מלקות זו, ללא שום אסמכתא רפואית. נראה לי שלבית הספר נוח שהילדים יקבלו ריטלין ואני מתנגדת לכך נחרצות. מה עליי לעשות כדי שיפסיקו להטריד אותי בנושא זה. מאוד יכול להיות שישנה בעיה ריגשית המתבטאת כהפרעות קשב. האם מותר למורה לומר להורה - שלילד יש בעיות קשב ואם היה לוקח ריטלין היה המצב אחר? בתודה מראש על התשובה.

שלום רב, נכון. למורה אסור להחליט על טיפול בריטלין. בנפרד מזה, ולמען טובת הילדים, אם אכן קיים קושי כלשהו בלימודים שלהם או בהשתלבות בבית הספר, חשוב לאבחן אותם ולראות בעין אובייקטיבית (שאיננה קשורה בבית-הספר) ולטפל בהם ללא תרופות. אני מדגיש: ללא תרופות, ובמידת הצורך גם ללא התערבות בית-הספר. רק לעשות טוב לילדים, למענם. בהצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה