קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

31/10/2006 | 16:13 | מאת: סטודנטית לשעבר

שלום רב, אובחנתי בתיכון כלקויית למידה. קיבלתי הקלות כמו תוספת זמן במבחני בגרות וכמו כן באקדמיה בתואר ראשון, אותו סיימתי בקיץ האחרון. הקשיים אצלי מתבטאים כמו צורך לקרוא דבר מסוים מספר פעמים על מנת להבין. אני לא אוהבת לקרוא חומר רב וגם לא מסוגלת מאבדת את הריכוז די מהר. חשבתי שאולי יש לי בעיות של קשב וריכוז, לכן פניתי לנוירולוג, אך הוא לא ידע לאבחן זאת על סמך האבחון שהבאתי עמי, והפנה אותי לסדרת מבחנים (אם אינני טועה בבי"ח רמב"ם). מבחנים אלו יקרים מבחינה כלכלית. מה היית מציע לעשות והאם יש טעם לערוך מבחנים אלו לאחר סיום התואר ? או רק במידה ואחליט להמשיך לתואר שני? האם יתכן וימליצו על ריטלין גם ללא קשר להמשך לימודים? אשמח לשמוע את דעתך תודה רבה סטודנטית לשעבר...

שלום רב, ברכותי על קבלת התואר. את כותבת שיש לך ביד כבר אבחון כלשהו. האם אוכל לקבל עותק בפקס ??? להערכתי, בהמשך לכך אוכל לתת לך תשובות מדוייקות. כמובן, את אינך חייבת להזדהות. אענה לך גם אם תמחקי פרטים מזהים (שם, משפחה, ת.ז., כתובת) מהמסמך שבידיך. בברכה, ד"ר מ. למפיט פקס 04.6821225 פקס 03.5423175

31/10/2006 | 21:54 | מאת: סטודנטית

שלום רב, תודה רבה על הרצון לעזור, אך לפני שאפקסס אומר לך שיש ברשותי אבחון ליקוי למידה שנעשה לפני כשבע שנים ע"י פסיכולוג חינוכי. ודו"ח מהנויולוג על סמך האבחון ליקוי הלמידה וע"פ דברי לו. האם לדעתך יש צורך כרגע לערוך את אבחון הקשב והריכוז? תודה רבה

31/10/2006 | 22:04 | מאת: סטודנטית

האם אפשר קודם לכן לדבר איתך טלפונית? והאם ניתן לשלוח לך למייל את המסמך? תודה

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה