אלקטרודות למדידת גלי מוח?

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

15/05/2007 | 21:10 | מאת: שאול--

שלום 1. מה דעתך על ביאופידבק מבחינת רגיעה ומבחינת חיזוק היכולת השכלית , הריכוז והזיכרון? 2. היכן ניתן לרכוש אלקטרודות שמודדות את גלי המוח ( גלי אלפא , ביתא וגמא) במקום לרכוש מכשיר ביאופידבק שלם? בתודה

שאול שלום רב, לדעתי נוירופידבק יעיל יותר. האלקטרודות לא יכולות לפעול בלי המכשיר השלם, לכן אין טעם לרכוש אותן. בברכה, ד"ר מ. למפיט

17/05/2007 | 21:27 | מאת: שאול--

לד"ר מ. למפיט שלום תודה ע ל התשובה. אני בן 60 ובמקצועי מהנדס אלקטרוניקה. 1. האם תוכל להרחיב על המושג או מכשיר "נוירופידבק "? או להפנות לקישור מתאים? 2. בעקרון הרעיון שלי הוא לרכוש את הסנסור לגלי מוח יחד עם המגבר האלקטרוני שלו וכך לקבל סגנל עולה ויורד אשר יהיה יחסי לעוצמת גלי גמא (שלמיטב ידיעתי מביעים מצב רוגע מדדיטיבי -- שהוא טוב גם לרגיעה וגם להגברת הריכוז והקשב) ולנסות בצורה נסיונית להגיע לשליטה מוחית בעוצמתם. בתודה

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה