תיקים

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

30/10/2006 | 23:05 | מאת: יעל

שלום, ילד שלי כמעט בן 6 עלה לכיתה א' ובזמן אחרון (כחודש) הוא התחיל למצמץ בעין מידי פעם, ואחרי זמן קצר בשני עיניים לסירוגין. הילד מאוד ספורטיבי עם הרבה אינרגיה אבל לא היפראקטיבי, כרגע ראתי תוכנית על תסמונט טוראט ונכנסתי ללחץ האם זה מה שיש לבן שלי ? האם התיקים האלו סימן לדאגה ומה צריך לעשות?.

יעל שלום רב, תסמונת טוראט הינה תופעה מורכבת, לא רק טיקים. אם לבן שלך יש אך ורק טיקים, אך הוא ספורטאי, חברותי, לומד היטב, מתפקד יפה בבית ובחברה, לא הייתי חושד באפשרות של טוראט. ממליץ לכם לפנות קודם כל לרופא עיניים מומחה, לבדוק האם מתפתחת לקות ראייה או אלרגיה בלחמיות העיניים. אם בדיקת העיניים תקינה לחלוטין, יש לפנות לרופא ילדים מומחה ובעזרתו לברר את סיבת הטיקים. רוב הטיקים בילדים אינם קשורים בטוראט. ברכות בריאות, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה