אבחון קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

08/05/2007 | 14:07 | מאת: רוני

עשיתי לבני בן ה - 12 אבחון כשהיה בן 9 ובאבחון אמרו לי שאין לו בעיית קשב וריכוז יש לו בעייה רגשית כתוצאה מהגירושין שעברנו. לילדי אין בעיות בלימודים הוא מצליח אומנם יש לו יכולות גבוהות יותר הוא לא מנצל אותן פשוט לא ללומד למבחנים. אבל אני מרגישה שאולי יש בעיה לבני מאחר והוא לא מסוגל לשבת 10 דקות בלי לגעת במשהא כשאנחנו הולכים לסבתא או לאח הוא יגע בדברים שלא מרשים לו יציק לילדים הקטנים ויבוא ויגיד לי שמשעמם לו. יש לי אחיין יותר גדול מבני בשנה וכשאני מתבוננת בשניהם יש שוני הוא יותר מרוכז מה עלי לעשות? האם יש בעיה לבני בקשב וריכוז?

רוני שלום רב, התאור שלך מתאים להפרעת קשב וריכוז עם תנועתיות-יתר. כמובן, אינני קובע אבחנה באמצעות הפורום, אך התאור שלך מעלה מספר אפשרויות: א. ייתכן שהתופעה החמירה מאז בנך היה בן 9 שנים. ב. ייתכן שהאבחון הקודם לא היה מדויק. בכל מקרה, לעניות דעתי יש לבצע אבחון עדכני ומתאים לגיל 12 שנים. אשמח לתת לכם כתובת מתאימה באם תכתבו לי ( [email protected] ) באיזה איזור אתם גרים. מאחל לכם הצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה