רגישות ל...קניונים

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

12/04/2007 | 21:30 | מאת: אמא בשלישית

אני אמא לשלושה ילדים: 12, 11 ו-שנה ושלושה חודשים. השאלה שלי מתייחסת לבני הקטן, שהוא ילד בריא, עירני, שמח ובעל מזג חיובי, עם תופעה שלא מוכרת לי מילדיי הגדולים: הוא לא סובל לשהות במרכזי קניות בכלל ובקניונים בפרט. ככל שהוא גדל, המצב נעשה יותר ויותר קשה: הוא מראה סימני עצבנות מיד כשנכנסים לקניון. כשמסתובבים בשטחים המרכזיים המצב עוד איכשהו נסבל, אך מיד כשאנחנו נכנסים אל תוך חנות - הוא מתחיל לצרוח ולבכות, מסרב לשבת בעגלה ואפילו לא נרגע כשלוקחים אותו על הידיים.התנהגות זו הפוכה מהתנהגותו מחוץ לאזורים אלה, (וכמובן שהוא מפיק הנאה רבה ממרחבים ומטבע) בביקורנו היום בקניון, החוויה הלא נעימה הזו שלו הגיעה לשיא: הוא נכנס להתקף בכי היסטרי ולא נרגע עד שהגענו הביתה. בדקתי הנושא במספר קניונים והסיפור חוזר על עצמו בכל פעם מחדש. האם מדובר ברגישות יתר למקומות המוניים/לרעשים סביבתיים/למקומות סגורים, האם מדובר במשהו ב"אנרגיה" של מקומות מסוג זה? האם יש צורך לבדוק הנושא או לטפל? לא יודעת אם זה רלוונטי, אך יש לציין שיובל עדיין לא ישן שינת לילה רצופה, שנתו לא רגועה, קם לאכול ולעיתים קם מביעותי לילה.התוכלו לייעץ לי?

שלום רב, נעזור לך ברצון. קרוב לוודאי שמדובר ברגישות-יתר חושית (נקרא גם: קושי בוויסות החושי) או ברגישות-יתר למקומות סגורים. בשלב ראשון נכון להפסיק את ביקוריו של הילד בקניונים ומקומות סגורים/הומים אחרים לחלוטין, עד אשר יאובחן ויטופל הליקוי שגורם לו להתנהג כך. בבקשה זיכרו שהסובל העיקרי הינו הילד בעצמו. איש-המקצוע הנכון להתחיל את תהליך הבירור וההכוונה הינו רופא ילדים מומחה התפתחותי. כיתבי לי בבקשה בדוא"ל באיזה איזור אתם גרים ואני אשיב לך מי באיזור מגוריך עוסק בתחום המדובר. [email protected] בהצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה