תשישות מרטלין

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

28/10/2006 | 15:42 | מאת: עידן

אני סטודנט שמטופל ברטלין רגיל בערך חצי שנה התחלתי ב20 מיליגרם שעשה פלאים אך עם הזמן התחלתי לסבול מתשישות לאחר הפוגת השפעת הרטלין ,שדרך אגב ההשפעה פגה אחרי שעה אפילו שאמרו לי שהמינון נמוך העליתי ל25 וזה לא עזר.היום אחרי חצי שנה כל פעם שאני לוקח רטלין אני סובל מתשישות ברמות שאני לא יכול לעמוד אפילו. אני מתחנן לתשובה שתביא לי את הפתרון תודה מראש. עידן

עידן שלום רב, עליך לברר בעזרת הרופא המטפל האם התשישות איננה קשורה בנושאים רפואיים אחרים. מהתאור שלך נראה לי שיש אפשרות לסיבות נוספות או אחרות לתשישות. לאחר מכן יש לבדוק את נושא הסוג והמינון של הריטלין ע"י מומחה לנושא. אם אתה מעוניין בהכוונה למומחה בתחום זה באיזור מגוריך, כתוב בבקשה לפורום או לדוא"ל שלי באיזה איזור אתה גר. בהצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

30/10/2006 | 14:37 | מאת: ניני

היי עידן, אני כל כך מבינה אותך. גם אצלי השפעת הרטלין פגה אחרי כשעה ולאחר שפגה השפעת התרופה, אני מרגישה עייפה כל כך עם תחושת לחץ נוראית בראש. פניתי למספר רופאים אחד אמר שתשישות היא חלק מבעייה של הפרעת קשב, שני שלל לחלוטין וטען שהעייפות נובעת מבעיה אחרת... ובקיצור- אף אחד לא באמת עזר. אני אישית חושבת שתשישות מלווה להפרעת קשב, זו המסקנה שלי... קונצרטה דרך אגב מאוד עוזרת להכהות את העייפות, אך גם לה יש את תופעות הלוואי שלה. אני מציעה לך לנסות את שאר התרופות- בטח אחת מהן תעזור. נסה גם לשלב בינהן ותערוך ניסויים עד שתמצא את המינון שלך. דרך אגב אני חושבת שככל שאתה משתמש זמן רב יותר בתרופה, כך עם הזמן תאלץ להעלות מעט את המינון על מנת לקבל את אותו אפקט. (האם כך ד"ר?). בהצלחה

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה