הרגעות

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

10/04/2007 | 11:44 | מאת: חני

הבת שלי בת 6 ולומדת בן חובה. היא בת בכורה, יש לה אחות בת שלוש. היא מאד לא רגועה בגן וגם בבית- זאת אומרת שהיא כל הזמן פעילה , שרה , מתרוצצת, משתוללת וכו'. בגן הגננת טוענת שהיא מתפרצת עם תשובות ולא נותנת הזדמנות לילדים האחרים לענות וכך גם בבית. היא חסרת סבלנות ולא רגועה. לעומת זאת מבחינת ריכוז בציור, בטלויזיה ובמחשב אין שום בעיה- היא יכולה לשבת שעות בשקט. גם בזמן הקראת סיפורים היא יושבת המון זמן ומקשיבה היטיב ויודעת לענות על הכל. הגננת חושבת שכדאי לתת לה משהו טבעי להרגעה, ושאני אשאל רופאת משפחה. הרופאת משפחה אמרה שלא כדאי לתת כלום ללא אבחון ולכן היא מציעה להתחיל תהליך של אבחון במכון להתפתחות הילד של קופ"ח. מה עליי לעשות ? האם כן לתת משהו בינתים ואיך אני אדע מה? האם יש תופעות לוואי? אשמח להדרכה ולהכוונה בנושא. תודה

חני שלום, אין לתת תרופות הרגעה בשום מקרה ללא אבחון מסודר. קרוב לוודאי שגם אחרי האבחון לא יינתנו לביתך תרופות בגיל זה. רופאת המשפחה שלך אכן צודקת. עליך לפנות לאבחון מסודר בידי רופא ילדים מומחה להתפתחות הילד. בהצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה