אינו מדבר

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

14/10/2006 | 10:11 | מאת: גלית

הילד שלי בן שנתיים וחודשיים, אינו מדבר מילים משמיע רק קולות. יש לציין כי הוא את רוב מה שמדברים איתו, אך אינו מדבר מילים. האם זה נורמלי?

גלית שלום רב ושבוע טוב, ילד בגיל שנתיים וחודשים מיועד להבין היטב וגם לדבר צמדי-מילים או משפטים קצרים וברורים. מאחר ובנך מבין אך עדיין איננו מדבר, חשוב לבצע בדיקת שמיעה ולאחר מכן טיפול ישיר אצל קלינאית תקשורת, או הדרכה לכם - ההורים - כדי שתעבדו איתו בבית. אתם עדיין לא באיחור משמעותי, אך - מאחר ולהתפתחות תקינה של השפה יש השפעה רבה מאוד על הלימודים התקינים בגן ובביה"ס - חשוב לטפל בכך עכשיו ולוודא שבנך יתחיל לדבר בקרוב. בנוסף לכך, כדאי לבצע הערכה התפתחותית מלאה ולוודא שהוא מבצע היטב את כל שאר התפקודים המקובלים בגילו: אישיים, חברתיים, מוטוריקה עדינה ומוטוריקה גסה (מוטוריקה = תנועתיות). הפורום עומד לרשותכם בכל מקרה של שאלה נוספת, בהווה או בעתיד, בהצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה