הצד האפל של השבוע - שיעורים קשים לעיכול

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

13/10/2006 | 18:34 | מאת: רוני ל.

ד"ר למפיט שלום, שאלה שכבר שאלתי בפורומים אחרים, אך עד כה לא זכיתי לתשובה יעילה: אני סטודנט בחו"ל (לומד באנגלית). מאוד נהנה מהלימודים ומעוניין להצליח, אך בכל סמסטר אני נתקל בקורס אחד או שניים שאני פשוט לא מצליח להתחבר אליהם. לא רק שהנושא יבש ולא מאתגר, המרצים בד"כ גם לא לרוחי והשפה הזרה לא תורמת. כפועל יוצא מכל אני מנותק לגמרי, חש בחוסר ביטחון (שמשליך גם לתחומים בהם אני די טוב) וכמובן - לא מצליח לעבור. הקטע המתסכל ביותר הוא ההבדל האדיר בין התפקוד שלי בשיעורים אחרים לבין אלו שאינם מעניינים אותי (כך, כמובן, היה גם בתיכון). אני מקווה שאתה מתרשם מהשאלה שאני לא חסר כישורים. המצב כ"כ רע עד שאני עומד על סף איבוד התואר במידה ולא אעבור בהצלחה רשימת קורסי בסיס שאני עדיין גורר. אני בטוח שזה המצב גם אצל סטודנטים אחרים, אבל כיצד אני יכול להתגבר על הבחילה שאני חוטף משיעורים שאני לא אוהב? איך בכל זאת אפשר לשבת וללמוד, לפחות כדי לעבור את המבחן (ואולי גם להוציא מזה קצת ידע)?

רוני שלום רב, מדבריך עולה שיש לך כישורים אינטלקטואליים גבוהים במיוחד, וביחד עם זאת, קרוב לוודאי, קושי בשימור הקשב והריכוז. כיון שכך, אתה מצליח לגייס את הקשב ולהתקדם היטב במקצועות המעניינים אותך, אך מתקשה ליצור או לשמר את הקשב במקצועות הפחות מעניינים. לא כתבת לפורום באיזו ארץ אתה לומד. אני מניח שאתה לומד בארץ מתקדמת ודוברת אנגלית. בכל ארץ באירופה, בריטניה, ארה"ב וקנדה, מפותחים מאוד האבחונים והטיפולים בתחומי הקשב, הריכוז ואתגרי החשיבה לתלמידים וסטודנטים נבונים שמתקשים ליצור או לשמר קשב במסגרות שהינן חובה אך לא תמיד מעניינות. אני ממליץ לך לפנות למומחה בתחום הקשב והריכוז בארץ בה הינך שוהה ולקבל שם ייעוץ וטיפול בהתאם לאבחנה המדוייקת שתתקבל. אם אתה מגיע לארץ בקרוב, אשמח לייעץ לך ישירות. תוכל ליצור איתי קשר באמצעות הפורום או בדוא"ל [email protected] הצלחה רבה בלימודים, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה