הפרעת קשב וריכוז + בעיה נוירולוגית???.

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

05/03/2007 | 11:05 | מאת: מירב

דר' שלום רב, אחיני בן 12 ואובחן כסובל מהפרעת קשב וריכוז. הוא מקבל קונצרטה. ההתמודדות היומיומית איתו אינה קלה למרות זאת. לעיתים הוא סובל מ"התקפות זעם", צועק, מקלל, ולאחר שנרגע מתנצל בפני הוריו. לאחרונה התגלתה אצלו בעיה נוספת. הוא מרטיב את ידיו ברוק מפיו ומורח כמעט כל דבר בסביבה, רהיטים, בגדים, דברי מאכל, וממש כל דבר. בבית, איכשהו ניתן להתמודד עם העיניין אך בחברה הוא סובל מדחיה וגועל מ"חבריו" ועומד בפני מצבים כואבים מאוד, ממש קורע לב (הוא נמצא במסגרת רגילה). הפסיכולוג אמר שכנראה מדובר בבעיה נוירולוגית וייתכן שלא ניתן לפתור אותה. בנוסף, לאחרונה, כשהוא מתנצל על התנהגותו לאחר התקף, הוא מביע רצון למות ואומר להוריו משהו כמו: "ראו מה אני עושה לכם, אני רוצה למות". אודה לך מאוד אם תוכל לחוות את דעתך, לכוון לפתרון ולסייע ולו במעט בהתמודדות הקשה. בתודה מראש וכל טוב

מירב שלום רב, על פי תאורך מדובר בילד עם קשיי קשב וריכוז + קשיים רגשיים וחברתיים + סוג ייחודי של "טיקים" המתבטא בליקוק חפצים וכו'. מדובר בשילוב של תופעות מוכרות וניתנות לפתרון, גם אם הינן לא כל-כך נפוצות. יש להפנות את הילד להערכה מחודשת בידי רופא ילדים התפתחותי או נוירולוג מומחה לילדים ונוער או פסיכיאטר מומחה לילדים ונוער, על מנת לשפר את התכנית הטיפולית. מדגיש שוב: הנושאים ניתנים לפתרון. מאחל לכם הצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה