ילד עם שינה לא סדירה

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

01/03/2007 | 06:24 | מאת: שני

שלום רב וחג שמח. בני בן 4+ ומאובחן באופן עקרוני כסובל מהפרעות קשב וריכוז (למרות שהאבחון הסופי מתרחש סביבות גיל 6+). שמת לב למרות שמדובר בהתנהגות ארוכה ומתמשכת שהוא לא ישן טוב בלילות ועכשיו עלה בדעתי שיתכן ויש קשר בין שני הדברים. הוא רוב הלילה - זז, מסתובב, בועט, מדבר, מתישב, רוצה לשתות, עובר מהמיטה שלו למיטה שלי, מעיף ידים, מזיז אצבעות, מעיף שמיכה... לא נראה לי שיש לו שינה סדירה, מהנה ומרגיעה. בבוקר תמיד הוא מתעורר ואומר לי "אמא היה לי חלום" ואז מתחיל לגולל חלומות מטורפים והזויים. בגן הגננת סיפרה שהוא עייף ובשעת הריכוז בצהריים מפהק ממושכות ובמקום להרדם מתחיל להסתובב לה בגן ואינו מסוגל לשבת יותר משני דקות רציפות על הישבן ולעשות פעילות של הגן. האם התחושה שלי צודקת או שאני לא בכיוון??? במידה ויש אפשרות שחוסר השינה משפיע עליו מה יש לי לעשות כדי לסייע לו?? תודה ושוב חג שמח:)

01/03/2007 | 10:39 | מאת: ד"ר למפיט מאיר

שני שלום רב, תודה על השאלה המעניינת. ייתכן מאוד שיש לבנך הפרעת שינה (כבעייה מרכזית), וחולמנות עם/בלי הפרעת קשב וריכוז משניים לכך. ממליץ לכם לבצע מבחן שינה (פוליסומנוגרפיה) במעבדת-שינה רצינית (!!!) ובהתאמה לתוצאות להחליט על הטיפול המתאים. נשמח לקרוא בפורום על התקדמותכם. בברכה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה