לא רוצה להיות בכיתה

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

13/10/2006 | 15:47 | מאת: ברוך י.

הילד שלי בן 8 לא לומד. המורה כועסת עליו כול הזמן כי הוא מפריע. הרופא שלי אמר שאין לו כלום. איך לעזור לו.

ברוך שלום רב ושבוע טוב, בשאלתך חסרים פרטים: האם הילד מדבר בכיתה ? מסתובב בכיתה ? יוצא מהכיתה בזמן השיעור ? חלילה - משתמש בכוח פיזי ?. בבקשה, אל תבין אותי לא נכון, גם אם הילד מדבר או מסתובב עדיין אין בכך ביקורת שלילית עליו או עליכם - ההורים. אם הוא "מפריע" ואיננו לומד, ייתכן שיש לו הפרעת קשב וריכוז, אולי עם תנועתיות ואולי גם דברנות (פטפטנות). ייתכן גם קושי ריגשי, או קושי להשתלב במסגרת החברתית, או קושי להשתלב במסגרת הדידקטית (הלימודית). אני ממליץ לך לפנות עם הילד למומחה ליכולות למידה, קשב וריכוז באזור מגוריך ולברר את כל הנושאים האלו. בבקשה זכור שהילד סובל יותר מאשר המורה או ההורים, ולכן חשוב מאוד שתעזרו לו בהקדם. בהצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה