הפרעת קשב וריכוז אצל בן 3

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

04/02/2007 | 11:44 | מאת: מרב

בני בן 3 והגננת חוששת שיש לו הפרעת קשב וריכוז. מאוד קשה לו להתמיד במשימות ולשבת מעבר לדקה וחצי על כסא. הייתי איתו אצל הרופאה והיא נתנה לי הפנייה למכון להתפתחות הילד. האם מקובל לטפל בילד בגיל כזה מוקדם? מה סוג הטיפול? ואם אפשר לדעת מהם הסימפטומים שעל פיהם קובעים כי יש לילד הפרעה?

מרב שלום רב, אכן מקובל לאבחן ולטפל בטווח-הקשב של ילדים בגיל שלוש שנים. ההערכה והטיפול יתבצעו ע"י רופא ילדים התפתחותי וע"י מרפאה בעיסוק שיש לה נסיון ייחודי לגיל המדובר. הצוות יתמקד בתצפית על ההתנהלות של הילד בחדר הבדיקה, התקשורת עם ההורים ועם הצוות, היכולת להתמקד במשימה המתאימה לגילו, להתמיד, וכן להשלים את המשימה. כמו כן ייבדקו נושאים נוספים הקשורים בתקשרות החברתית/משפחתית של הילד, ביכולת שלו לעשות עבור עצמו פעולות יומיומיות המקובלות בגילה, כישורי שפה, מוטוריקה (תנועתיות) עדינה ותנועתיות גסה. הפורום עומד לרשותכם בכל מקרה של שאלה נוספת. בברכה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה