קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

31/01/2007 | 11:53 | מאת: אסתי

לד"ר שלום, יש לי ילד בגיל 4 ויש לו בעית קשב וריכוז. בגן שהוא נמצא הגננות לא מסתדרות איתו הוא קופץ ממקום למקום, ואוהב לגעת בכל מיני דברים (בעיקר בדברי חשמל). וגם לי נראה שהם לא כל כך יודעות לטפל במצב הם צועקות עליו (הוא מדגים את זה בבית) הוא מטופל בריפוי ועיסוק בנתיים. השאלה שלי האם לשים אותו שנה הבאה בגן רגיל (גן עירייה) ? או לשלב אותו בגן חינוך מיוחד ? (למרות שלא כל כך נראה לי) או מסגרת פרטית בקשתי סייעת שיח אבל הם מוכנים מגיל גן חובה בלבד. בנתיים אני לא יודעת מה לעשות כי כל הזמן הצוות הגננות באות בטענות אליי. אודה לתשובתך, אסתי

31/01/2007 | 12:26 | מאת: לימור

אסתי שלום לך, גם בני אובחן בגיל 3.5 כסובל מהפרעת קשב וריכוז . גם אנחנו היינו מטופלים במכון להתפתחות הילד בריפוי בעיסוק אך יחד עם זאת נתנו לו ריטלין חצי כדור מגיל 4.5. הילד השתנה פלאים ובמובן החיובי. יחד עם זאת היינו בהדרכה אישית דרך מכבי במכון להתפתחות הילד ואני רוצה לאמר לך שיש שיפור עצום ללא הכר והיום הילד שלי בן 6.5 והשיגיו כמעט כמו בני גילו (כמובן שצריך לעבוד בבית והרבה). חוץ מזה אני ממליצה לך כאם לא לרשום אותו בגן לחינוך מיוחד(גם לי הציעו וסרבתי בתוקף) רשמי אותו בגן רגיל שבו יוכל להשתלב. יחד עם טיפול הולם הוא יסתדר אבל זהו דבר שמצריך גם ממך המון השקעה. חוץ מזה דברי עם הגננות שיהיו יותר סבלניות לילד ותסבירי להם על הבעיה. אם את רוצה תמיכה נוספת או לשאול שאלות נוספות פני אלי למייל האישי.

אסתי ולימור שלום רב, אני מצטרף במאה אחוזים לדעתה של לימור: גן רגיל, טיפול מסודר (עם או בלי תרופות) והרבה השקעה של ההורים והצוות. במידת הצורך, אשמח לענות על כל שאלה נוספת. בברכה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה