רטאלין

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

31/01/2007 | 10:52 | מאת: נעמה

בוקר טוב, אני בת 22, מעולם לא הובחנתי שיש לי בעיה כלשהי אך אני נוטה לעיתים קרובות לחוסר ריכוז ובלבול. הרבה פחות בשנים האחרונות מפעם אך עדין... עכשיו התחלתי לימודים אקדמאיים ואמנם אני לא לחוצה אך דברים שקורים לי בחיי היומיום לאחרונה גורמים לי להרגשת דיכאון, בלבול, מתח וחרדה וכשאני ניגשת למבחן או ללמוד לקראת המבחן אני מתקשה לא לחשוב על הדברים שמציקים לי והדבר גורם לי לחוסר הבנה של החומר והתעמקות בשאלות. הרבה מהסטודנטים לוקחים רטאלין, וידיד טוב שלי לוקח "קונצרטה" כבר תקופה ארוכה של כמה שנים. האם אני יכולה לנסות את זה פעם אחת ללא אבחון רופא? מה יכולות להיות ההשלכות? האם תהיה לזה השפעה שלילית על מצב הרוח שלי אם אני נוטה לעצבות וחרדות?

נעמה שלום רב, אין לקחת תרופה כלשהי ללא מרשם רופא (למעט תרופות בודדות שמוכרים אותן ללא מרשם). אין אפשרות לדעת מה יהיו תופעות הלוואי, באם תנסי טיפול מהסוג שאת חושבת עליו. בכל מקרה, נראה לי שבמקרה שלך הכוון הוא לא ריטלין. בברכה, ד"ר מ. למפיט

01/02/2007 | 00:08 | מאת: רינה

לדעתי, תעשי איבחון. הרבה פעמיים חרדות ובעיות רגשיות הולכות ביחד עם הפרעת קשב וריכוז במיוחד בבגרות. הבעיה, שהריטלין עלול לדכא יותר כשההשפעה שלו עוברת... לפחות לי זה קרה. אם כי זה תלוי בסוג הריטלין. בואי נגיד שאם יש לך בעיית קשב ובעיות רגשיות אז ללמוד בככלל הופך להיות דבר קשה מאד. מבינה מאד. אני אובחנתי ולעשיית עבודות ולהרצאות אני לוקחת ריטלין וזה מאד עוזר לי (כמובן, יש תופעות לוואי אבל את יודעת כמו כל תרופה...)

רינה ונעמה שלום רב, אני בהחלט מצטרף לדעתה של רינה. קודם אבחון מסודר, אחר כך טיפול. בהצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה