אבחון חוזר

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

27/01/2007 | 20:08 | מאת: נירית

שלום, אני כותבת את השאלה שוב כי כנראה שהתגובה שלי לא הגיעה אליך. מדובר על תלמיד בכיתה י שלומד בפנימייה. אני המורה שלו במרכז הלמידה בפנימייה בשעות אח"הצ (לא מטעם בי"ס). הוא עשה אבחון לפני שנה וחצי, אך הוא לא מספק ואפילו אין לנו עותק מהאבחון. כעת אני צריכה לכתוב מכתב שישכנע את העו"סית שלו לתת תקציב לאבחון ואני צריכה את עזרתך בכתיבת המכתב. הוא ילד מאוד חכם !!! אך אנו לא רואים את התוצאות בשטח. ההתרשמות שלי היא שיש לו הפרעת קשב וריכוז כי הוא נוטה לאבד את הריכוז במהלך הלמידה. במקצועות רבי מלל הוא מתלונן שהוא לא יכול לזכור את כל החומר וקשה לו להתאים תשובות לשאלות לפי מידע מסוים. בנושאים חדשים, בייחוד במגמת מחשבים, הוא צריך לחזור המון פעמים כדי להבין. יש לציין שבאבחון הקודם הוא קיבל תוספת זמן והתעלמות משגיאות כתיב. הבעיה היא שהוא יוצא ממבחנים אחרי כמה דקות והשאלה הנוספת היא אם אפשר לעשות משהו שהוא ישב יותר זמן במבחן. המון תודה לך ויום טוב

נירית שלום רב, התאור שלך מאוד ענייני ומקצועי. מתאים - לעניות דעתי - לצורך המכתב המדובר. יש להדגיש כי מדובר בנער נבון, עם קושי ליישם את תבונתו, קשיים בתחום השליפה, בזכרון הפעיל, בגיוס ובשימור הקשב והריכוז. כיתבי לי את טיוטת מכתבך לדוא"ל : [email protected] ואני אעזור לך בהגהת המכתב. בהמשך, במידת הצורך אשוחח עם העוס"ית בטלפון. בברכה וברצון, ד"ר מ. למפיט

30/01/2007 | 12:53 | מאת: נירית

שלום, שלחתילךאתהמכתבלאימייל. יום טוב, שירלי

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה