שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

27/01/2007 | 15:42 | מאת: א.ל.

שלום לכולם... 1. אני לפני כשנה עשיתי בחינה פסיכומטרית ולא קיבלתי ציון משהו. אם אני משפר את הבחינה הזו ב150 נקודות ואף יותר - האם יקראו לי לבחינה חוזרת ? האם לעובדה ששנה לא ניגשתי משנה את הסבירות לכך ? 2. הבחינה הקודמת שעשיתי - היא הייתה ממוחשבת. כלומר 3 פרקים בלבד. החיסרון המשמעותי ביותר בבחינה הזו - שאתה עונה על מספר שאלות קטן ייחסית, והזמן לכל שאלה הוא כמעט 2 דקות. עם זאת יש חיסרון מהותי מאוד - זה לא אפשרי לשרבט את החישובים על המסך של המחשב ולא תמיד זה הכי נוח לקרוא שאלה בחלק הכמותי או בהשלמת משפטים על מסך מחשב של מחשב נייד..... כמו כן הבחינה הזו היא בחינה אדפטיבית... כלומר המחשב מחשב את מידת הצלחתך בבחינה תוך כדי שאתה עונה על השאלות, כך שלא קיימת האופצייה "להמר" על שאלות או לחזור לאחור ולתקן אם לפתע נזכרתי בפירוש המילה למשל... במידה ויש אי הצלחה בבחינה המחשב לא נותן לך הזדמנות להוכיח את עצמך והפרק מסתיים. רמת הקושי בבחינה - עומדת בייחס ישר למידת ההצלחה של הנבחן. לכן יש פה "אבן נגף" משמעותית מאוד לדעתי. המרכז הארצי טוען כי זה ממש לא משנה ומי שעושה מבחן בשיטת נייר ועיפרון - נטול כל ייתרון על פני זה שעושה את הבחינה הממוחשבת. אגב, הבחלינה המוחשבת אולי גם קצת מלחיצה - ליד כל שאלה אתה רואה שעון עגול שמתמלא... עד שהוא מגיע ל - 2 דקות.... בנוסף לכך אני לא יודע אם למהירות התשובה קיימת השפעה מהותית על רמת הקושי שקובע המחשב (ולבסוף על פי זאת גם קובע את הציון לאותו פרק). אשמח לתשובות !!!!!!

שלום רב, השאלה הועברה למומחית בתחום המדובר. תשובה תינן לך במהלך השבוע הקרוב. בהצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט

01/02/2007 | 23:39 | מאת: נחמה אורבך

שלום לך, לפני מספר ימים עניתי לכל שאלותיך, ומשום מה משהו במשלוח השתבש. אענה עכשיו שנית: כל מבחן פסיכומטרי עומד בפני עצמו, ולא עורכים השוואות. הציון האחרון תופס, בין אם הוא גבוה ובין אם הוא נמוך. אחד הפרמטרים שנבדקים הוא תשובה נכונה בזמן נתון, כאשר הזמן קצר מאד, ואין באפשרותך לחזור ולתקן את התשובה. אם מבחן ממוחשב מלחיץ אותך, כדאי לגשת למבחן הרגיל, למרות שגם כאן תחושת הזמן שהולך ואוזל מורגש ומלחיץ. אני מקווה שבכל דרך שתחליט, תקבל ציון ראוי וגבוה. בהצלחה, נחמה אורבך יעוץ, הכוונה וטיפול בלקויי למידה www.add.org.il

תודותיים, סופ"ש נעים, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה