שאלות בעניין ADD

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

26/01/2007 | 02:13 | מאת: amir

שלום ד"ר אני סטודנט סובל מADD יש לי כמה שאלות האם כל מי שעבר ואבחן ב TOVA כסובל מ ADD צריך לעשות את הבחינה עוד פעם עם תרופה (ריטלין/קונסרטה) בשביל לבדוק את השפעת התרופה על התוצאות של הTOVA? האם ידוע לך על שיטת טיפול שקוראים לה COACHING ? אפ כן עד כמה היא עוזרת ?עד כמה היא מוכחת כיעילה? ואם כן היא יעילה אז מי מוסמך לעבוד בתור מאמן ? מה ההסמכה וההכשרה שצריכים להיות לו ?בקרב איזה אוכלוסיה הוא נפוץ ?איפה ואיך מחפשים מאמן טוב? והאם הוא טיפול יקר ? המון תודה וכבוד אמיר

26/01/2007 | 09:17 | מאת: ד"ר למפיט מאיר

שלום רב אמיר, שלב ב' באבחון TOVA הינו שלב חשוב ביותר מכמה סיבות: א. שלב זה מאפשר אישור וביסוס נוסף של האבחנה. ב. שלב זה באבחון בודק את יעילות התגובה של המטופל לתרופה (בד"כ ריטלין). ג. שלב זה מהווה בסיס לניטור הטיפול העתידי (באם יתקייים טיפול תרופתי). לסיכום, חשוב מאוד לבצע שלב זה באבחון, גם אם אין כוונה להשתמש בעתיד בתרופות לשיפור הריכוז. . באשר לשאלה על COACHING (אימון אישי): מדובר מאימון אישי והקניית כלי ריכוז, התארגנות וביצוע. תהליך זה נחשב לאיכותי ויעיל ביותר. מאמן אישי לומד את מקצועו במסגרת ייחודית לנושא זה. לצורך ההסמכה נדרשים לימודים תאורטיים, לימודים מעשיים וכן בחינות גמר והסמכה. קיים איגוד בינלאומי המאגד את המאמנים שעברו את כל ההדרכה הנדרשת. במידה ותהיה זקוק להמלצה ברורה יותר (עם שם ומספרי טלפון), אנא כתוב לי לדוא"ל: [email protected] בברכה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה