טיפולים אפשריים בהפרעות קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

26/01/2007 | 00:11 | מאת: אורנה

ד"ר שלום, בני בן 13 התגלה בגיל צעיר (לערך 6) כסובל מהפרעות קשב וריכוז,היה באבחון אצל נירולוג שהעלה כי "מבנה מוחו" הוא הגורם לבעיה והציע טיפול ברטלין כמו כן כדי שלא יוסח דעתו במהלך השיעור עליו לשבת קרוב ללוח, במקביל הוא נשלח לשיעורי תגבור בניצן כשנה.במהלך הטיפול ברטלין החלו לעלות ציוני בני שטען במקביל כי הכדורים מרכזים אותו . מאחר ובעלי חשב על אלטרנטיבה חלופית ניסנו גם את השיטות האלטרנטביות (טיפול בצמחי באך ודיקור סיני-הפרחים לא השפיעו הדיקור כן). כיום בני אינו מעוניין לטיפול הכדורי הרטלין. הוא אמנם מוציא ציונים טובים אך נראה כי שוכח דברים וכי אינו מרוכז לגמרי. האם עלי לנסות לשכנעו להתחיל לקחת שוב את הכדורים? יש טיפולים נוספים?

אורנה שלום רב, תודה על השאלה המעניינת. תלמידים גילאי 13 - 14 שנים, שאובחנו כלוקים בהפרעת קשב וריכוז בגיל צעיר יותר, במקרים רבים יש להם ירידה נוספת באיכות הקשב בתקופת הלימודים בחטיבת הביניים ו/או בתקופת הלימודים בביה"ס התיכון. מסיבה זו חשוב להרתם לטיפול סדיר כבר עכשיו, לפני הירידה בהישגים או במוטיבציה. אם הנער איננו מעוניין בטיפול תרופתי, יש אפשרות לקדם אותו באמצעות אימונים נוירוקוגניטיביים, שתפקידם להקנות לו יכולות קשב, ריכוז, זכרון עבודה, זכרון לטווח ארוך, ועוד כלי למידה מגוונים ואיכותיים. הפורום עומד לרשותכם בכל מקרה של שאלה נוספת, בברכה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

26/01/2007 | 14:37 | מאת: דינה

אורנה שלום בני עבר סידרת אימונים של 48 מפגשים אחת לשבוע במכון ענבר האימון הינו מול מסך המחשב ולידו יש מאמנת שמסבירה לו את המשימות ובודקת את הביצוע. בני אהב מאד את האימונים האלה וגם ציוניו השתפרו פלאים ועוד גורמים חברתיים וכדומה שמאד חשובים בגיל ההתבגרות. כיום, הוא אינו זקוק כלל לריטלין שכן קיבל בעבר אני מאד ממליצה וגם בני. תסי ולא תתאכזבו בהצלחה

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה