ריטלין ועוד

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

25/10/2006 | 02:40 | מאת: רוני

מאובחנת בת 30 ADHD ומטופלת בריטלין מס' חודשים (בפיקוח) התחלתי זייבן כתרופה לדכאון ו"על הדרך" הפסקת עישון , אבל לא רוצה לותר על הריטלין משום שהוא עוזר לי מאוד מאוד, מה לעשות? אוכל לשלבם?הרופא המליץ לנסות בחצי כדור אך לפני אני רוצה עוד דיעה

רוני שלום רב, בתשובתי הנני מתייחס אך ורק לשאלה של עלייה הדרגתית במינון. (אם תהיי מעוניינת בתשובה מפורטת יותר, יהיה צורך לכתוב בפרוט רב על הפרעת הקשב שלך וכן על הנטייה הדכאונית. נוכל להתכתב על כך באמצעות הפורום, או בדואר אלקטרוני. מובן מאליו כי אינך מיועדת למסור פרטים אישיים מזהים). לעצם ההצעה של הרופא המטפל להתחיל טיפול בחצי טבליה של זייבן, ואח"כ לעלות במינון, הנני סבור כי הצעתו נכונה מאוד ושקולה היטב. אני מניח שיש לך ביד טבליות זייבן של 150 מ"ג. אכן זייבן מתחילים תמיד במינון נמוך (מאה מ"ג ליום או פחות - במקרה שלך זה יהיה חצי מטבליה של 150 מ"ג, כלומר בימים הראשונים לטיפול תקבלי 75 מ"ג ביום) , ורק אחרי ארבעה ימים לפחות יש לשקול עלייה במינון, בתאום עם הרופא המטפל. לפני תחילת הטיפול יש לוודא שאין פרט בבריאותך הגופנית והריגשית המהווים התווית-נגד לטיפול בתרופה המדוברת. בהצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה