רגישות יתר שמיעתית

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

17/01/2007 | 02:28 | מאת: גדי

בס"ד שלום! בני בן ה - 5.5 עבר בדיקת שמיעה ואובחן ששמיעתו תקינה לחלוטין, כמו כן בבדיקת התפתחות שגרתית נאמר לנו שאינו סובל מבעיית קשב. אך הגננת מתארת ניתוקי קשב שמפריעים לתיפקודו השוטף בגן (הוא מפצה זאת על ידי חכמתו - הוא חכם מאוד), כמו כן הגננת ואנחנו שמים לב שהוא כל הזמן זקוק לרעש. לאחרונה שמעתי על כך שישנם ילדים בעלי רגישות יתר שמיעתית הגורמת להם לניתוקי קשב, וכן לרצון לייצר רעש משלהם על מנת להתמודד עם הרעש החיצוני. האם זה נכון? וכיצד ניתן לטפל בבעיה? בבכרכה גדי

בס"ד גדי שלום רב, אכן, התופעה מוכרת וברת טיפול. השילוב הרפואי בין רגישות-יתר שמיעתית, לבין תבונה רבה ולבין קשיי ריכוז (בד"כ עם תנועתיות-יתר) הינו שולב מוכר. על מנת לקדם את האבחנה ואת הטיפול מומלץ לפנות להערכה ע"י רופא ילדים מומחה התפתחותי, ואח"כ למרפאה בעיסוק שיש לה נסיון בטיפול בוויסות החושי. בהצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה