בעיית זיכרון ושמיעה

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

29/11/2011 | 21:20 | מאת: אנונימי

אני לא יודע אם יש קשר בין השניים אבל אני יציין זאת בכל זאת. טוב, אז הדבר הראשון הוא בקשר לזיכרון שלי. הרבה פעמים שואלים אותי לגבי דברים שעשיתי כמו למשל תשובות במבחן או שאלות במבחן או אפילו סתם דברים שקרו ואני מוצא את עצמי הרבה פעמים אומר "אני לא זוכר", דבר שכבר מתחיל להטריד אותי. אני חושב שאותה בעיה נוגעת גם ללימודים. במקצועות שצריך לזכור ולשנן אני מוצא את עצמי קורא ואחרי זה שוכח כמעט לגמרי את מה שקראתי ממש שניה אחרי שסיימתי לקרוא. אני יכול לזכור את מה שקראתי רק אם אני כותב את מה שאני צריך לשנן מספר פעמים. הדבר גם תקף לשיעורים כשאפילו שהמורה הסביר משהו והקשבתי לו, אם הוא ישאל אותי מה הוא הסביר הרגע אני יצטרך ממש להתאמץ כדי לענות על זה. הדבר השני הוא בקשר לשמיעה שלי. קורה לי לא פעם שחברים שלי אומרים לי משהו ואני פשוט לא מבין מה הם אומרים אז אני שואל "מה?" כל הזמן. הופנתי למן בדיקה כזו ששמים אותי בחדר ומשמיעים לי כל מיני תדרים ומילים ולא היו תוצאות חריגות או משהו. יכול להיות שיש לי מן בעיה כזו של קשב וריכוז?

שלום רב, לקשיי קשב ולקשיי ריכוז יכולים להתלוות קשיים מהסוגים שאתה מתאר. ממליץ לך לפנות לרופא מומחה בתחומי הקשב והריכוז, ולקבל אבחון וטיפול מתאימים (לא אמרתי תרופות....). בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה