הפרעת קשב במבוגרים

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

13/01/2007 | 12:34 | מאת: גילי

אני סטודנטית בת 28, המוצאת את עצמי פעמיים רבות מתקשה להיכנס למצב של ריכוז (בכתיבת עבודות וכו'...) או שאני עושה זאת לטווח קצר יחסית של פחות משעה. לעיתים אני מרגישה שכל רעש הינו גורם מפריע וקוטע את לימודי או עבודתי. יש לציין כי לפני מספר שנים למדתי כבר לימודיים אקדמיים, ואני לא זוכרת שהייתי מתוסכלת עד כדי כך מהנושא, למרות שתמיד היו לי קצת "קוצים". כמו כן מאז ומעולם אם אני שקועה בספר או סרט, אני יכולה להתעלם מהכל גם מרעש קרוב שהינו חזק יחסית. איך אפשר לדעת אם מדובר בהפרעת קשב או סתם מחוסר סבלנות הנובע מלחץ ועומס? האם טיפול תרופתי הוא מענה יחיד, או יש אפשרות של טיפול התנהגותי. תודה

גילי שלום רב, לעניות דעתי עליך לעבור אבחון מסודר בנושא הקשב והריכוז. לאחר האבחון יומלץ לך על טיפול, תרופתי או לאו-דווקא-תרופתי. הכל לפי תוצאות האבחון. ( בירחון המדעי הבינלאומי SCIENTIFIC AMERICAN יש כתבה מדהימה על היעילות של טיפולים ללא-תרופות על פני הטיפולים התרופתיים, בהפרעות קשב וריכוז. ממליץ לך לקרוא. חפשי באינטרנט, מהדורות 2005 של הירחון ). בהצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה