האם זו הפרעת קשב וריכוז?

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

02/10/2011 | 22:45 | מאת: מיכל

בתי בת 11 תלמידת כיתה ו'. היא תלמידה מצויינת, חברותית ונעימה.היא מקפידה להכין שיעורים ומוציאה ציונים טובים מאוד (בין 85 ל- 100) הבעייה היא שהיא מאוד תזזיתית,פטפטנית ולוקח לה די הרבה זמן להכין שיעורים בבית, היא לא מסוגלת לשבת בנחת בזמן הכנת השיעורים, היא מסתובבת ועומדת, מתנדנדת תוך כדי הכנת השיעורים ועוד. המורים מעולם לא התלוננו למעט על העובדה שהיא פטפטנית איומה. לאחרונה, בשיחה שניהלתי איתה היא טענה שהיא לא מסוגלת להשתלט על זה ואף העלתה את ההשערה שאולי היא סובלת מהפרעת קשב וריכוז (יש לה חברה שמאובחנת כ- ADD). האם יש מקום לקבל ייעוץ?

25/10/2011 | 11:28 | מאת: מורה לחינוך מיוחד

לפי מה שתארת יש לך ילדה מלאת שמחת חיים, תלמידה מצויינת וחברותית ואין תלונות ממורים...אם תקראי שוב את מה שרשמת תראי שלילדה שלך אין שום בעייה מלבד היותה ילדה שאוהבת לפטפט ואולי קצת מפוזרת...אנחנו ההורים וגם הרבה מורים ממהרים לנסות ולקטלג את הילדים שלנו, לתת להם תוויות ומחלות שפעם לא היו. נסי ללמד את הילדה שלך טכניקות לזכירה והתארגנות ואל תכניסי לרעיונות לראש. הרבה בעיות רגשיות והתנהגותיות מאובחנות היום כבעיית קשב, חבל לנסות ולמצוא בעיות , גם כשאין. המלצה ממני כאמא, שבי עם הבת שלך בערב לפני השינה לשיחה, דברו על דברים שהפריעו לה במהלך היום, דברים שקשורים להתארגנות למשל, תני לה טיפים משלך, תאמרי לה עד כמה את אוהבת אותה וכמה היא הילדה הכי מושלמת שיכולת לבקש, והכל יסתדר...בהצלחה

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה