לא מצליחה להתרכז

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

28/07/2011 | 10:18 | מאת: בתאל

שלום, אני בת 25 ומזה כמה שנים שאני מעוניינת ללמוד לתואר. אך בכל פעם שאני מתחילה (התחלתי פעמיים) אני מתייאשת במהירות..אני מוצאת את עצמי לא מסוגלת לשבת ולקרוא את החומר, לא מסוגלת להביא את עצמי ליידי החלטה שעכשיו אני יושבת ללמוד ולהכין את שיעורי הבית..וכשאני כבר מנצחת במלחמה בני לבין עצמי וכן יושבת ללמוד אני מתייאשת מאוד מהר, כל שורה שאני מתחילה לקרוא אני צריכה לקרוא שוב ושוב ושוב ..כל רעש קטן מוציא אותי מריכוז ואני מרגישה שאני לא מצליחה להתרכז..כל הזמן משהו מציק לי ומוציא אותי מריכוז.... רק בשנים באחרונות גיליתי את זה מכיוון שבזמן התיכון אף פעם לא הצטרכתי לשבת וללמוד באמת..הנוכחות שלי בכיתה הספיקה ומקסימום הייתי מרפרפת קלות בחומר לפני מבחן, אך עכשיו כשהכמויות גדולות הרבה יותר אני פשוט הולכת לאיבוד . אשמח אם תוכלו לכוון אותי או לייעץ לי לאן אני יכולה לפנות בנושא ומה ניתן לעשות ..כי היום בלי תעודות ובלי לימודים קשה מאוד לחיות ולהתפרנס בכבוד. תודה מראש..

04/08/2011 | 18:49 | מאת: makita

ממה שקראתי אני חושבת שיש לך הפרעת קשב, את מאוד מזכירה לי את עצמי בדברייך אני יכולה רק להמליץ לך מניסיון שלי שתפני לאבחון מקצועי ובמידה ויש צורך תתחילי טיפול ,הם מטפלים שם בהפרעות קשב באופן רחב ולא רק על ידי מתן תרופות וזהו - ואצלי למשל זה מאוד חשוב, אני חושבת שכדאי לך לפנות אליהם ולקבוע תור ולראות מה ניתן לעשות, חבל שהזמן יעבור ותישארי תקועה במקום

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה