הפרעת קשב וריכוז ילדה בת 9

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

25/06/2011 | 21:31 | מאת: חנה

שלום דר' מאיר בתנו בת 9 ילדה מקסימה חכמה מאוד עם הפרעת קשב וריכוז כפי הנראה ADHD ואני מציינת כפי הנראה מכיוון שהיא אובחנה במכון קשב וריכוז בתל השומר אך באופן מאוד יחסי לא קיבלנו מהם אישור ברור על כך שיש גם הפרעה של היפראקטיביות [אך לנו ברור על פי ההתנהלות שלה שהיא אכן היפראקטיבית ] ולכן אין לה שום הקלות או עזרה כלשהיא בבית הספר אציין שמבחינה לימודית היא מצליחה מצויין אך מבחינה חברתית המצב קשה. אנו דיי אובדי עצות אין לנו מושג כיצד לטפל בה המצב הנפשי שלה ניתן לשינויים, אין משמעת כלל, היא לא מסוגלת לעמוד בשום מטלה אפילו הקלה ביותר, והיא לא מבינה אפילו מה רוצים ממנה. אנו מודעים למגוון הטיפולים המוצעים לילדים בעלי קשיים שכאלו אך אנו מבולבלים לגמרי (וכמובן כל טיפול שנעשה באופן פרטי דורש סכומי כסף גדולים ) מכיוון שכך אנו לעיתים כועסים עליה למרות כל ההבנה והרצון לעזור לה. אשמח לקבל עצה או כיוון להתחלת טיפול ראוי ונכון כדי לגרום לה להיות הילדה המדהימה שהיא ולהעלות לה את הביטחון העצמי תודה.

שלום רב, הצעד הנכון הוא לחזור למקום בו כבר מכירים את הילדה, ולקבל תשובות ברורות והכוונה מתאימה. בברכה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה