הפרעת קשב וסמים

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

11/01/2007 | 18:24 | מאת: שמחה

למנהל הפורום ד"ר למפיט ולמיעצים שלום ביתי בת 16.5 ועשתה אבחון שגילה שיש לה הפרעת קשב וריכוז. היא גם מקבלת שיחות מהפסיכולוגית של בי"ס. האם יכול להיות שכל זה בגלל שהיא מעשנת . אמנם היא מנסה להסתיר ממני וחושבת שאני לא יודעת ולא מריחה כלום אבל זה ברור לי. אולי גם , חס וחלילה היא משתמשת בדברים אחרים תודה שמחה

11/01/2007 | 19:08 | מאת: ד"ר איריס מנור

שלום רב. להערכתי את הופכת את היוצרות, אך אכן רואה סכנה מתקרבת, היות וידוע, שאנשים הסובלים מהפרעת קשב ואינם מטופלים "נופלים" מהר יותר משמעותית לסיגריות ולסמים. זאת, מכיוון שניקוטין הוא חומר ממריץ והם זקוקים לו, וגם לפחות חלק מהסמים ממריצים וממקדים. אני ממליצה מאד להתחיל לטפל בילדה (היא גם לפני בגרויות) ולא בטיפול פסיכולוגי בלבד, היות וטיפול זה לבדו ללא טיפול תרופתי לא נמצא מעולם כיעיל. בברכה, ד"ר איריס מנור

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה